0404
2023
2023
Şerit led ışıklarınızı hava koşullarından ve ayrıca toz ve birikintiler gibi çevresel faktörlerden korumak için, alüminyum Led Profillerı size aydınlatma kurulumu için profesyonel bir seçenek sunar. Led Profiller size aydınlatma tasarımı estetiği sunarken, Led Profiller ayrıca ısıyı dağıtabilir ve LED şeritlerinizin ömrünü uzatabilir.
Ticari ve endüstriyel LED muhafazaları ve mahfazaları için kullanılan yaygın alüminyum LED profil türleri hakkında daha fazla bilgi edinin.
Alüminyum LED Kanal Profilleri
Alüminyum Led Profillerin elektriksel iletkenlik ve korozyon direnci gibi mekanik faydaları olsa da , alüminyum LED kanal profilleri çeşitli montaj tiplerinde üretilebilir. Bu montaj aparatları, LED muhafaza gereksinimlerinizin yanı sıra estetik tasarım gereksinimlerinizi de karşılayabilir.
Ortak LED kanal profilleri şunları içerir:
Yüzeye monte
Kanal profilleri yüzeye/duvara/tavana monte edilir.
Gömme Montajlı
LED alüminyum profiller tavana veya duvara gömülür.
Köşe Montajlı
Adından da anlaşılacağı gibi, köşeye monte LED kanalları 90 derecelik bir açıyla monte edilir ve kanallar bir köşeye monte edilebilir.
İnce Kanal
Düşük profilli kanal olarak da bilinen ince alüminyum kanallar, LED muhafaza ihtiyaçlarınız için size daha ince bir Led Profil sağlar.
Alüminyum Led Profillerı için Kanal Şekilleri
Standart alüminyum Led Profiller gibi, alüminyum Led Profiller da çok çeşitli şekillerde üretilebilir. Led Profillerı için yaygın olarak kullanılan şekiller arasında T-şekli, U-şekli ve V-şekli Led Profil seçenekleri bulunur.
T Şekli
T-şeklinde bir kesit ile üretilmiş alüminyum Led Profiller.
U Şekli
U şeklinde şekillendirilmiş U kanalları genellikle genel Led Profil uygulamaları için kullanılır.
V şekli
Açılı Led Profiller olarak da bilinen V-şekilli Led Profiller genellikle köşe uygulamaları için kullanılır.
Alüminyum Led Profil Tipi Neden Önemlidir?
LED şeritleriniz için kullandığınız LED alüminyum kanal tipinin şekli ve işlevi önemlidir. Alüminyum Led Profiller, çeşitli alüminyum alaşımlarında üretilebilir. LED aydınlatmanız için doğru alüminyum türünü seçmek, Led Profillerınızın performans gereksinimlerinizi karşılamasını sağlayabilir. Örneğin, 6061 alüminyum size kolay işlenebilirlik ile pürüzsüz bir yüzey kalitesi sunar. İç ve dış mekan LED aydınlatma amaçları için genel amaçlı bir alaşım ve çok yönlü bir alaşımdır.
Seçtiğiniz LED kanalı türü, büyük ölçüde aydınlatma gereksinimlerinize veya tasarım hususlarınıza bağlıdır. Doğası gereği diğerlerinden daha iyi olan bir LED kanal profili veya şekli yoktur. Özel aydınlatma armatürleriniz veya kurulum gereksinimleriniz, ihtiyaçlarınıza en uygun profil ve şekli belirleyecektir.
İhtiyacınız Olan Alüminyum Led Profillerı Alın
Onlarca yıllık alüminyum Led Profil uzmanlığıyla, İstanbul LED profil olarak sizler için doğru alüminyum Led Profil üreticisini bulmasına izin verin. Led Profil üreticileri ağımız, endüstriyel ve ticari LED kanal ihtiyaçlarınız için alüminyum Led Profillerı özelleştirebilir. Bizimle iletişime geçin ve bugün bir alüminyum Led Profil projesine başlayın.
LED şerit montajı için alüminyum profil (Led Profil) kullanımı, özellikle iç mekan kullanımı için artık tercih edilen bir seçenektir. Mekanik destek, koruma ve ısı dağılımı sağlamanın yanı sıra estetik açıdan hoş olabilir.
GENEL BAKIŞ
LED profili , üzerine veya içine LED bandının takıldığı, tipik olarak 2m ila 3m uzunluğunda, ekstrüde edilmiş bir alüminyum uzunluğudur. Daha uzun profil, daha az kesintiyle sonuçlanır, ancak nakliyesi daha zor ve pahalıdır. Bükülmemesi için özenle paketlenmelidir. Genellikle su berraklığından yarı opaklığa kadar değişebilen bir polikarbonat kapağa sahiptir. LED şerit takıldıktan ve test edildikten sonra kapak klipslenir veya yerine kayar . Kapak, nem ve toz girişine karşı bir dereceye kadar koruma sağlar. Profili montaj yüzeyine sabitlemek için genellikle plastik veya yay çeliği montaj klipsleri verilir veya profil yerine silikonlanabilir.
ŞEKİLLER VE BOYUTLAR
Şu anda piyasada kelimenin tam anlamıyla yüzlerce şekil ve boyutta LED profili bulunurken, uygulamaların büyük çoğunluğu yalnızca birkaç varyasyonla karşılanmaktadır.
Konfigürasyonlar özetlenebilir.
Profilin bir rafın tavanına veya duvarına monte edildiği yüzey montajı , montaj yüzeyinden gururla oturur.
Montaj yüzeyiyle aynı hizada oturması için bir tavana veya duvara girintili (yivli).
Bunun bir varyasyonu , yaya trafiğini desteklemek için profil ve kapağın daha sağlam olduğu zemin montajıdır .
Köşe veya açı , özellikle korunaklı bir köşede göze batmayacak şekilde oturduğu, ancak geniş bir ışık dağılımı açısı sunduğu mutfak ve mağaza donanımlarında çekici ve pratik bir çözümdür.
Duvar profili (girintili) tipik olarak aşağıda kullanılır ve yürüme yolunu aydınlatmak için aşağıya doğru yönlendirilir.
Aynı şekilde, basamak ışık profili, basamak basamağının ön kenarını oluşturarak aşağıdaki basamağa parlayabilir.
Raf ışığı, standart yüzey profili olabileceği gibi, yukarıdaki cam rafın üzerine kaydırılarak aşağıya doğru parlayacak şekilde de oluşturulabilir. Kenar aydınlatmalı çeşitler, cam rafı arka kenardan aydınlatabilir.
Asılı profil, çıplak bir flüoresan tüpe benzeyecek şekilde yuvarlak olabilir, düşük voltajlı güç genellikle askı telleri aracılığıyla sağlanır. Daha büyük dikdörtgen profiller, birden fazla LED şeridini destekleyerek ışık çıkışını önemli ölçüde artırabilir. Bazıları profilin içinde ince bir sürücü içerebilir. 3 m uzunluğa kadar mevcut olması, aydınlatma ve mimari tasarımda daha fazla çok yönlülük anlamına gelir.
Bazı profiller, konsantre bir ışık efekti üretebilen şekilli bir mercek (kapak) sunar.
DİĞER HUSUSLAR
Bazı yaygın yanılgıların aksine, LED'ler atık ısı üretir . Verimlilikteki son gelişmelere rağmen, düzenekler daha yüksek ışık çıkışları üretir ve LED'lerden uzağa dağıtılması gereken önemli miktarda ısı üretir. Alüminyum mükemmel bir ısı iletkenidir ve profilin tipik olarak geniş yüzey alanı iyi bir ısı emiciliği sağlar.
Yukarıda bahsedildiği gibi profil, toz girişine ve bir dereceye kadar olası neme karşı da mekanik koruma sağlar. Pürüzsüz, parlak bir yüzey olması temizliği kolaylaştırır.
LED şerit , bir flüoresan ışığının ürettiği pürüzsüz, eşit bir parlaklığı tercih eden birçok kişinin istenmeyen bulduğu bir DOTTY efekti üretir. Polikarbonat örtü, opaklığına bağlı olarak noktaları bir ölçüde dağıtır. Ancak, artan opaklık (" sütlülük " ) iletilen ışık miktarını hızla azaltacaktır. Profil daha derinse, LED şeridi ile kapak arasındaki mesafenin artması, nokta efektinin azaltılmasında önemli bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca, daha yüksek LED paketleme yoğunluğuna sahip bir bant kullanmak da nokta etkisini azaltır. Metre başına 120 LED veya daha fazla bant kullanmak genellikle kabul edilebilir sonuçlar üretecektir.
Görüş açısı, LED şeridin profilde ne kadar aşağıda oturduğuna ve ayrıca kapağın tasarımına bağlıdır.
LED profili geleneksel olarak şeffaf eloksallıdır , ancak bazı üreticiler artık siyah veya beyaz, boya veya eloksal veya toz kaplama olarak da sunmaktadır. Eşleşen uç kapakları da sunulmaktadır. Tabii ki yerel olarak herhangi bir renkte şeffaf eloksallı profil toz boyası elde etmek mümkündür, ancak pahalıdır ve her toz boyacı 3m uzunluklarla çalışamaz.
Güncel mimari isteklere uygun olarak, bazı ortamlarda daha az rahatsız edici olması için profil artık daha küçük kesit boyutlarında mevcuttur. Bazı profiller artık bir düzlemde veya diğerinde bükülebilir (ikisi birden değil). Piyasada görünen yeni bir kapak türü, ışıksızken siyah görünür, ardından yandığında dağınık beyaz görünür.